Er du udsat for vold

Vold har mange udtryk. Vold bruges til at kontrollere og udøve magt over andre mennesker.

Voldsudøveren bruger vold til at håndtere sine egne vanskelige følelser og volden giver ham en fornemmelse af værdighed og styrke.

Vold er ikke en tilfældig handling, hvor voldsudøveren mister kontrollen over sig selv. Der er mange tegn på, at der er en hensigt med volden:

  • Han er ikke voldelig overfor andre
  • Han har kontrol over, hvornår han slår dig eller øver anden slags vold – og han gør det kun når I ikke er sammen med andre
  • Han har kontrol over hvor på kroppen han slår dig, ofte på steder hvor det ikke kan ses
  • Han er voldelig eller truer med vold når han vil bestemme, hvad du må sige eller gøre, hvem du må mødes med eller andet som ikke passer ham
  • Han siger, der er noget galt med dig og han har ret til at bestemme, hvordan du skal være og se ud
  • Han giver dig skylden for at han er voldelig

I begyndelsen af forholdet er alt godt og dejligt imellem jer. I den næste fase begynder han at blive utilfreds, måske jaloux, han begynder at ville kontrollere dig. I denne fase er det psykisk vold du udsættes for; f.eks. vil han bestemme, hvad du må bruge dine penge på, hvem du mødes med, hvad tid du skal komme hjem osv. Du vil sikkert glatte ud og gøre hvad du kan, for at undgå skænderier og konflikter.

Efter et stykke tid med konflikter og spænding bliver han fysisk voldelig – det kan ske en enkelt gang eller gentage sig over en længere periode.

Efter den voldelige fase er han ked af, at han har været voldelig, han fortryder, beder om tilgivelse og lover, at det ikke vil ske igen. Han bliver tit den gode gamle dejlige mand igen. Og det giver dig håb om, at det nok skal blive godt igen.

Men, du vil opleve at han igen begynder at blive utilfreds med dig, begynder at kontrollere dig og børnene og cirklen starter forfra. Over tid vil du opleve at de voldelige perioder bliver længere og voldsommere, og de gode perioder kortere og kortere.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.